Günümüz dünyasında bazı maddeler, oldukça değerli bir yapıdadır. Özellikle de ziynet eşyası olarak kullanılan ürünler, sadece günümüz dünyasında değil, tarihin birçok döneminde rağbet görmüş ve hep değerli olmayı bilmiştir. Bu tür ürünlerden birisi ise, incidir. İnci, birçok takı eşyasında süs olarak kullanılan oldukça popüler bir eşyadır.
Dünya üzerinde oldukça nadir rastlanan maddelerden birisi olan incinin rengi sedef rengidir ve bu eşyanın yaklaşık olarak %90’dan daha fazlası Kalsiyum “Karbonat” adı verilen maddeden oluşmaktadır. İnci, çıkarıldığı yer olarak oldukça ilginçtir. İnci, deniz ve okyanuslarda yaşayan yumuşakçaların içlerinde oluşmaktadır. Bu yumuşakçaların en başlarında ise, istiridye gelmektedir. İklim olarak ılıman ve sıcak bölgelerde yaşayabilen deniz yumuşakçalarının içlerinde doğal bir süreç içerisinde oluşan incinin bulunması oldukça zordur. Bu zorluk, inciyi değerli bir süs eşyası haline getirmiştir. Deniz yumuşakçalarının içlerinde oluşan incilerin dışında, günümüzde yapay olarak üretilen inciler de bulunmaktadır.
İncinin meydana geldiği deniz yumuşakçaları’nın, dış yüzeyinde sert bir kabuk bulunur. Denizlerin içlerinde yaşamlarını sürdürmekte olan çeşitli organizmalar, bu sert kabuğun içerisinden geçer. Kabuklu deniz yumuşakçalarının içlerinde bulunan sedef zerrecikleri ve kum taneleri, mikroorganizmalar tarafından zamanla inciye dönüştürülür. Kabuklardan içeriye sızan mikroorganizmalar, deniz canlısı tarafından yabancı madde olarak algılanır ve dışarıya geri atılmak istenir. Bu süreç içerisinde, kum tanecikleri veya sedef zerreciklerinin dışı sedef benzeri bir maddeyle kaplanmaktadır. Madde, dışarıya atılmak için bu madde ile kaplanmak zorundadır. Bu durum, deniz yumuşakçalarında incinin oluşmasını sağlamaktadır. İnci canlının içerisinde oluşurken, bu durumun canlının yaşamına herhangi bir etkisi bulunmamaktadır.
Deniz yumuşakçaların da meydana gelen yani doğal olan ve de nadir olarak bulunan incilerin rengi genellikle sedef rengindedir. Fakat, siyah, pembe ve beyaz renk inciler de bu güne kadar bulunan renkli inciler arasında yer almaktadır. Günümüzde en nadir inciler siyah renktedir ve bu incilerin değeri diğerlerine göre oldukça fazladır. Diğer renk incilere oranla siyah renk incilerin oluşması, çok daha zordur. Bu durum, incileri eşsiz bir eşya olarak gören moda tasarımcıları tarafından oldukça önemlidir. Bu nedenle de, siyah renk incilere çok fazla paralar ödenebilmektedir. Dünyada oldukça nadir olarak bulunan incinin üretilmesi için, çeşitli stratejilere ve projelere yönelim gerçekleşmiştir. Bu projelerden en önemlilerinden birisi ise, denizlerin içlerine kurulan çiftliklerdir. Bu çiftlikler dünya üzerindeki çeşitli yerlere kurulmaktadır. Çiftliklerde yer alan ve inci oluşumu için uygun olan istiridyelerin içlerine yapay parçacıklar yerleştirilmektedir. İnci meydana gelebilmesi için istiridyelerin içlerine yerleştiren yapay parçacıkların ardından, istiridyeler belirli aralıklarla düzenli olarak kontrol edilmektedir. Bir nevi maden olan bu istiridyelerin deniz içerisindeki zarar görmemeleri de sağlanmaktadır.
Gerekli şartlar sağlanan ve güvenliği de korunan deniz istiridyelerinden inci oluşma süreci, istiridyelerin türüne göre iki ile sekiz yıl kadar sürebilmektedir. Bu yolla yapay olarak üretilen incilere, kültür incisi adı verilir. Suni yollarla üretilen kültür incilerinin değeri, doğal yani gerçek incilere göre çok daha düşüktür. Fakat incinin süs ve ziynet eşyalarında kullanılması ve de çok nadir bulunması dünyada, kültür incisi üretimini önemli ve ilgi gören bir sektör haline getirmeyi başarmıştır.